Школи и курсове


ШКОЛА ПО МОДЕРЕН БАЛЕТ "ТЕРПСИХОРА"
11.10.2013

Терпсихора е една от деветте музи в гръцката митология. Тя е музата на танца. Представяна е като усмихната девойка, украсена с венец и държаща в едната си ръка лира.

Школа по модерен балет “Терпсихора“ е създадена през 2003г. с художествен ръководител Теодора Данаилова Байчева, завършила висше образование, специалност „Балетна педагогика“ в НМА “Панчо Владигеров“ гр. София. В школата се обучават момичета от 3 до 18 години  разделени според възрастовата си група, които изучават класически балет, характерни танци и модерен балет. От 2008г. е въведено и обучение по брейк и хип-хоп, за момичета и момчета на възраст от 7 до 18 години.


ШКОЛА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
13.09.2017
Школата включва ученици  от начален и среден курс на обучение. Децата са  разделени по  възрастови групи. Занятията се провеждат един път седмично по два учебни часа от  Светлана Антонова, квалифициран преподавател, отличен професионалист и педагог.

ШКОЛА ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО "ТАЛАНТЛИВКО"
13.09.2017
Детската школа по изобразително изкуство е създадена през 1982 година към читалище „Св. Иван Рилски" с ръководител Христо Тодоров. През изминалите години в школата са творили над 170 деца, като нейни възпитаници продължават обучението си в средни художествени училища и в художествената академия в София.