Школи и курсове

Обратно към списъка
ШКОЛА ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО "ТАЛАНТЛИВКО"
13.09.2017


Школата е носител на редица награди от международни конкурси за детски рисунки: грамоти, дипломи, призове и плакети. Школата е традиционен участник в национални конкурси и прегледи на детско творчество в София, Кюстендил, Нова Загора, Ловеч, Велико Търново, Силистра. През 1986 г. възпитаничката от школата Ирина Дросева е участник в Международната детска асамблея „Знаме на мира" – София. Години по- късно тя организира своя самостоятелна изложба на маслени картини, на която прави разпродажба на творбите си, а някои от тях дарява на читалището. Известен период от време школата е ръководена от Виолета Мишева – художничка, чийто професионален път е преминал в Съюза на българските художници. Под нейно ръководство в продължение на години освен с рисуване децата се занимават и с различни техники за приложни изкуства и участват в редица изложби, както в България, така и в чужбина.

Понастоящем  Школата по изобразително изкуство"Талантливко" се ръководи от  Христина Кръстанова (възпитаничка на Виолета Мишева).

В школата се обучават деца от 5  до 14 годишна възраст. Изучават се разнообразни изобразителни и приложни техники. Децата рисуват върху глинени съдове, дърво, правят мозайки, апликация, запознават се с декупаж и др. 

Заниманията разгръщат въображението и фантазията на децата, развиват индивидуалните им творчески умения. Курсистите се възпитават в любов към изкуството и се разширява техния кръгозор.


Кликнете върху снимките, за да ги видите в цял размер

1.jpg10.jpg11.jpg12.jpg14.jpg15.jpg
2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg7.jpg9.jpg