Нови книги

Обратно към списъка
Ловецът на хвърчила
21.08.2014

Разтърсващият роман на Халед Хосейни “Ловецът на хвърчила” предизвика небивал фурор в цял свят. Едва ли някой е очаквал един дебютен роман на афганистански имигрант в САЩ  да има световен успех, и то толкова продължителен: цели три години тази книга оглавява класациите на “Ню Йорк Таймс”, “Пъблишърс Уийкли”, и т.н. Тази история, случваща се в Кабул и Калифорния, е класически разказ за вината, предателството и изкуплението, за взаимоотношенията между двама братя, обременени от греховете на баща им и собственото им минало.

"Прекрасен роман... Една от онези незабравими истории, които пазим в съзнанието си години наред. В този невероятен роман са вплетени големите теми на литературата и живота: любовта, честта, вината,страхът от изкуплението... Толкова поразителен е, че дълго време всичко прочетено след него ми се струваше слабо."

Исабел Алиенде

Разтърсваща, майсторски написана и болезнено искрена история.

"Дейли Телеграф"

"Ловецът на хвърчила" на Халед Хосейни е ярък и впечатляващ разказ за дългия път на страданието и борбата на неговия народ срещу насилието, пред което продължава да е изправен и днес.

"Ню Йорк Таймс"

Дълбоко личен разказ за семейството и приятелството, за предателството и спасението...

"Уошингтън Поуст"